Sjokoladefondant

Her om dagen lagde jeg og fetteren min sjokoladefondant. De ble veldig gode så tenkte jeg skulle legge ut oppskriften her på bloggen. I og med at vi aldri hadde laget det før ble ikke kakene heelt  velykket, men de smakte hvertfall  godt.    

Så her er oppskriften:

Ingredienser:

  • 50 g mørk sjokolade
  • 50 g Tine Ekte Meierismør
  • 2 egg
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl hvetemel

Slik gjør du:

  1. Du trenger porsjonsformer (4 - 5 stk). Forvarm stekeovnen til 220 °C
  2. Del sjokoladen i biter. Smelt smør og slå det over sjokoladen. La stå 2 - 3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade sammen
  3. Pisk egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør inn.
  4. Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 - 10 minutter, nederst i ovnen. NB! Steketiden kan variere i forhold til type ovn, så test gjerne med én først.
  5. La kakene få avkjøle i formene ca.15 minutter. Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Pynt med friske bær og server med vanilje iskrem.

Her er noen bilder fra bakingen:


Ha en fiin kveld! : )



 

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar