Sjokoladefondant

Her om dagen lagde jeg og fetteren min sjokoladefondant. De ble veldig gode s tenkte jeg skulle legge ut oppskriften her p bloggen.I og med at vi aldri hadde laget det fr ble ikke kakene heelt velykket, men de smakte hvertfall godt.

S her er oppskriften:

Ingredienser:

  • 50g mrk sjokolade
  • 50 g Tine Ekte Meierismr
  • 2 egg
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl hvetemel

Slik gjr du:

  1. Du trenger porsjonsformer (4 - 5 stk). Forvarm stekeovnen til 220 C
  2. Del sjokoladen i biter. Smelt smr og sl det over sjokoladen. La st 2 - 3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rr smr og sjokolade sammen
  3. Pisk egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn rre. Sikt over melet og rr inn.
  4. Smr formene og fyll dem fulle. Sett dem p bakeplaten og stek ca. 8 - 10 minutter, nederst i ovnen. NB! Steketiden kan variere i forhold til type ovn, s test gjerne med n frst.
  5. La kakene f avkjle i formene ca.15 minutter. Hvelv dem forsiktig ut p tallerkener. Pynt med friske br og server med vanilje iskrem.

Her er noen bilder fra bakingen:


Ha en fiin kveld! : )



Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar